Държавата да изкупи на пазарни цени прасетата от личните

...
  Държавата да изкупи на пазарни цени прасетата от личните
Коментари Харесай

БСП иска държавата да изкупи прасетата от задния двор

  Държавата да изкупи на пазарни цени прасетата от персоналните стопанства и дворове, с цел да се потуши напрежението измежду хората, подбудено от унищожаването на  животните  за персонална консумация поради африканската чума по свинете. Това предложение на Българска социалистическа партия огласиха през днешния ден в в Стара Загора депутати-социалисти.
  " Мерките, които се вземат във връзка са африканската чума по свинете, са закъснели, а решенията са са неработещи и обстановката излиза отвън надзор ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Според депутатът Георги Гьоков пък с изключение на, че имало заплаха да се затрие цялостен бранш, още по-страшни щели да  бъдат обществените последици - без работа ще останат хиляди в индустриалния и месопреработвателния брананш, а цената на свинското месо щяла да  се усили фрапантно, предизвести и той.  
  За подобяване на профиликтиката и санитарно-ветеринарния надзор на животните от Българска социалистическа партия упорстват и да се възвърне годишният рамков контракт сред  на земеделското министерство и съсловната ветеринарна организация. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР